Ο Γιάννης Κυριάκος μπορεί να ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό μέσω παρότρυνσης οικογενειακών φίλων σε μικρή ηλικία, αλλά  αυτό ήταν μόνο η αρχή της σχέσης του με τον αθλητισμό. Δεν σταμάτησε από τότε να αγαπά το στίβο και να θέλει συνεχώς να βελτιώνει τις επιδόσεις του.
Το 1988 ξεκίνησε αρχικά με το αγώνισμα των 1000μ, έπειτα συνέχισε με το αγώνισμα των  800μ και τέλος συγκέντρωσε όλες τις δυνάμεις του στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια αλλά και  400μ.

                                                                                                                        

Ξεκίνησε από τον Πελασγό Λάρισας από τον οποίο διατηρεί την κάρτα του μέχρι και σήμερα.  Ένας σοβαρός τραυματισμός τον σταμάτησε στη σημαντική χρονιά του 2004 αλλά όπως μας λέει «το σαράκι» που είχε μέσα του για να εκπληρώσει τα όνειρά του ήταν μεγαλύτερο, και έτσι συνέχισε να προπονείται και να σκέφτεται το μέλλον της αθλητικής του πορείας.

Από τα 35 έτη του ως μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Λάρισας πλέον, είχε τη δυνατότητα να εκπληρώσει αυτά τα όνειρά του. Από το 2014 σε ηλικία 35 ετών μέχρι και σήμερα έχει κερδίσει 9 χρυσά βαλκανικά μετάλλια, καθώς και 4 βαλκανικά και πανελλήνια ρεκόρ σε ομαδικά αλλά και ατομικά αθλήματα.

Θεωρεί πολύ σημαντική την καθοδήγηση που είχε στα προπονητικά του χρόνια από τον τωρινό προπονητή της Εθνικής Ομάδας, του Γιάννη Κουτσιώρα, ο οποίος τον καθοδηγούσε για 12 χρόνια έως ότου σταμάτησε το 2004 λόγω του τραυματισμού του. Από το 2012 καθοδηγείται από τον Κώστα Δουϊκα, ένα προπονητή που όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει  «πραγματικά θα αφήσει εποχή στον ελληνικό στίβο».

Τον ρωτήσαμε πόσο σημαντικό θεωρεί τον αθλητισμό στην καθημερινότητα. Η απάντησή του επικεντρώθηκε στον όρο της «δια βίου άθλησης».
– «Είναι  σημαντικό να ακολουθείς τα όνειρά σου και να προσέχεις και να ακολουθείς το σώμα σου. Δεν μπορείς να κάνεις για πάντα πρωταθλητισμό. Μπορείς όμως να ασχολείσαι με τον αθλητισμό ο οποίος είναι  το Α και το Ω σε όλες τις ηλικίες ανεξάρτητα από την επαγγελματική υπόσταση του καθενός.
Μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις σωστές αποφάσεις στην καθημερινότητά σου, και αυτό σας το λέω από προσωπική πείρα. Δεν σας κρύβω ότι ο αθλητισμός με βοήθησε να είμαι πιο συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και να θέτω σωστότερους στόχους».

                                                                                     

-«Σχετικά με το θέμα της ηλικίας και του αθλητισμού θα ήθελα να μεταφέρω ένα μήνυμα: η ηλικία είναι  απλά ένας αριθμός σε ένα χαρτί. Οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο επίπεδο με αυτόν. Το θέμα είναι να βρούμε το κίνητρο να σηκωθούμε από τον καναπέ μας στον ελεύθερό μας χρόνο, ανάλογα με το πρόγραμμά μας και τις υποχρεώσεις μας. Η ηλικία για μένα δεν είναι σημαντική παράμετρος για να αποτραπεί κάποιος από το ξεκίνημα ενός τρόπου άθλησης. Το ζητούμενο είναι να ενεργοποιηθεί».

                                                                                     

Κάτι ακόμη το οποίο συζητήσαμε με το Γιάννη είναι κατά πόσο οι αθλητές είναι σημαντικό να είναι προσεκτικοί με τον εξοπλισμό και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν:
-«Ένας αθλητής δεν φτάνει μόνο να είναι καλός. Μεγάλο ρόλο παίζουν και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί και φοράει. Η τεχνολογία και η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται, μπορούν να βοηθήσουν ή να τραυματίσουν ένα αθλητή. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή μας».

 Όσον αφορά τους επόμενους αγώνες, η έναρξη γίνεται με το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου από 5-15 Σεπτεμβρίου στη Βενετία, όπου κατεβαίνει στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια έχοντας την 4η καλύτερη επίδοση αυτή τη στιγμή: «Στον τερματισμό πρέπει να ξέρουν όλοι ότι θα έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό».
Στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν 5500 αθλητές από την Ευρώπη καθώς και κάποιοι αθλητές που συμμετέχουν από όλο τον κόσμο εκτός συναγωνισμού.

Εμείς παρακολουθούμε την καλή πορεία του Γιάννη Κυριάκου και όλη η ομάδα του adidas store Larissa του ευχόμαστε την καλύτερη τύχη σε κάθε αγώνα που ακολουθεί!

 

 

 

Close ✕

Επιλεγμένα Φίλτρα

Τιμή

Προσφορές

Φύλο

Παιδικό

Είδος

Επιλεγμένα Φίλτρα

Άθλημα

Μέγεθος

Χρήση

All Time Classic

Collection

Επιλεγμένα Φίλτρα

1